ОШ “Каплар“ на Старој планини

Постављено: 20 септембра, 2017 by oskaplar Без коментара

У оквиру пројекта “Чувари традиције, културе, здравља и среће“ учесници пројекта и пројектни тим Основне школе “Димитрије Тодоровић – Каплар“ реализовали су тродневно студијско путовање на Старој планини на територији општине Димитровград.

 

vesti_2017-septembar-putovanje

 

Према информацијама из ове образовне установе, путовање је у потпуности, оправдало постављене циљеве и надмашило очекивања у свим сегемнтима планираних активности.

Деца су уживала у игри са аутохтоним врстама животиња: балканским магарцима, коњима и каракачанским псима, обиласцима манастира Поганово, цркве Светог Пантелејмона, природних Смиловских језера. Смештај деце у лепо уређеном и реновираном Планинарском дому “Сенокос“ имао је посебне предности и због недостака сигнала телекомуникацијских мрежа, што је изоставило прекомерно “типкање“ по мобилном телефонима и упутило децу на, помало заборављене, једноставне игре, дружење, јутарње вежбање, припремање и сервирање хране, шетње по прелепим пределима Старе планине на самој граници са Бугарском. И лутка им је била друг, са којом су стварали кратке игроказе инспирисане дневним активностима. Догађаје су претакали и у писану реч, или илустрације.

Оставите коментар

Морате бити пријављенида бисте оставили коментар

©2024 Основна школа "Димитрије Тодоровић Каплар" Књажевац