Twinbus

Постављено: 15 јуна, 2024 by oskaplar Без коментара

На крају школске године ученици 1/2 разреда су успешно завршили еТwinning пројекат  TWINBUS.

Активности спроведене у другом полугодишту:

Наш виртуелни ресторан

Направили смо мешовите међународне тимове, сваки партнер је „делегирао“ студента у групу. Саставили смо ресторански мени на основу којег су чланови групе направили видео о припреми јела која се лако спремају, који смо прикупили у заједничкој презентацији. Теме су биле: супе, главна јела, посластице, салате, пића. Циљ: упознавање различитих националних јела и лепог понашања за столом.

Виртуелни музеј

Ученици су одабрали историјски објекат, реликвију, која је представљена помоћу апликације Trading card. Ове картице смо представили у заједничкој виртуелној галерији (Emaze).

Хајде да репујемо!

Ученици су бирали два песника или писца које су упознали у школи, и стекли знања о њиховом животу и раду. Затим, у учионици креираној за њих на интерфејсу MagicSchool AI, могли су да пронађу алат под називом Rap Battle, са којим би могли да креирају реп битку између две књижевне личности.

Истраживање непознатог града

Замислили смо град и направили његову слику помоћу Ai алата.

Radili smo i gifove grada.

Пројектни календар

Користећи вештачку интелигенцију и дигитални алат пројектним партнерима смо визуелно приказали град у коме живимо и додали у календар – месец март.

Еваулација пројекта  и портфолио

Еваулацију пројекта смо обавили помоћу онлине састанака , готовог производа (школски календар) и  представљањем пројекта  путем изложби у току године. Све активности смо представили и оценили помоћу речи и цртежа у портфолио.  На родитељском састанку презентовали смо родитељима наше активности.

Све наше активности можете погледати  на блогу: https://srbijatwinbus.blogspot.com/

Оставите коментар

Морате бити пријављенида бисте оставили коментар

©2024 Основна школа "Димитрије Тодоровић Каплар" Књажевац