Азбука живог света

Постављено: 30 маја, 2020 by oskaplar Без коментара

Ово је ауторски пројекат наше учитељице Гордане Јаневске који је направила заједно са колегиницом Биљаном Поповић из Барајева. Под њеним менторством у пројекту учествују ученици I/2 разреда.

О ПРОЈЕКТУ

Без биљака и животиња наш живот не би био могућ, зато ћемо их боље упознати.

ЦИЉЕВИ

Циљ пројекта је упознавање основних карактеристика биљака и животиња из окружења и шире; уочавање њихових особина, изгледа, станишта, исхране, начина живота; препознавање животиња по оглашавању; повећање свести о значају здравља биљака у постизању циљева одрживог развоја.
Ученици ће кроз овај пројекат: научити или проширити своја знања о биљном и животињском свету; повезаће резултате учења и рада са уложеним трудом.

РАДНИ ПОСТУПАК

Партнерске школе ће се договарати о свим активностима током пројекта који ће трајати током школске 2019/2020. године кроз различите активности:
1. Прикупљање контаката пројектних партнера
2. Упознавање са пројектом који ће бити реализован (израда детаљног плана пројекта); представљање школа, наставника и ученика; креирање лого-а, Падлет странице за представљање радова, електронске књиге Азбука/абецеда живог света
3. Реализација пројекта (октобар– јун):
– На слово, на слово А, Б, Ц, Д… Израда „Личних карти“ биљака и животиња; Обележавање значајних датума (22. мај – Међународни дан биодиверзитета, 2020. година – Међународна година здравља биљака)
4. Евалуација
5. Дисеминација

ОЧЕКИВАНИ РЕЗУЛТАТИ

– Ученици ће се изражавати на тему живог света развијајући креативне, ликовне и литерарне способности;
– Организоваће видео конференције, представити креирану е/књигу Азбука/абецеда живог света
– Научиће израдити видео снимке, албум фотографија, е-књигу;
– Стећи ће нова познанства, преузимаће различите улоге у тиму/групи..

Ученици I/2 су активно учествовали у овом пројекту. Како су радили можете погледати на: https://gocajan.wixsite.com/gociniradoznalci/azbuka-zhivog-sveta

[nggallery id=316]

Оставите коментар

Морате бити пријављенида бисте оставили коментар

©2024 Основна школа "Димитрије Тодоровић Каплар" Књажевац