Зашто је добро изабрати Гимназију?

Постављено: 20 маја, 2020 by oskaplar Без коментара

Ако се двоумиш, ако си у дилеми, ако још увек ниси сигуран коју би школу уписао и чиме би се бавио, гимназија би требало да буде твој избор! Интересује те више ствари, или те не интересује ниједна конкретно, проналазиш се у многим сферама, или се и даље тражиш…Ми смо свакако добра одлука.

Оно што ће бити највећа предност гимназијског образовања јесте државна (велика) матура. Њу полажеш на крају 4. разреда и као матурант гимназије, са успехом из школе и бодовима на матури, можеш отићи на било који факултет. И не само то! Можеш конкурисати на више факултета истовремено и да, на крају, имаш могућност избора. Чак и да неки факултет тражи додатну проверу знања, градиво ти неће бити непознато, јер се све полаже по гимназијском програму.

Ако не желиш да студираш, из гимназије ћеш изаћи са општим образовањем и знањем из различитих области које ћеш моћи да примениш на многим радним местима. Ако не желиш да студираш, а не желиш или не можеш одмах ни да се запослиш, постоји и могућност преквалификације за било које занимање. И ову опцију пружа само гимназија.

Све о нама објашњено је на нашем сајту. Посетите га.
http://knjazevacka-gimnazija.edu.rs/

Оставите коментар

Морате бити пријављенида бисте оставили коментар

©2024 Основна школа "Димитрије Тодоровић Каплар" Књажевац