Предузете мере по питању паса луталица

Постављено: 17 јануара, 2023 by oskaplar Без коментара

У сали Општинског већа данас је одржан састанак са представницима општине Књажевац, релевантним институцијама и предузећима и Удружењем за заштиту животиња “Бета” поводом решавања проблема паса луталица на територији општине Књажевац.
▫️Марко Стојановић, председник скупштине општине Књажевац говорио је о мерама које је локална самоуправа предузела по овом питању.
▫️“Један од већих проблема и један заједнички проблем за све становнике Књажевца су пси луталице. Општина Књажевац донела је одлуку и неке мере како бисмо се на савремен и хуман начин односили према тим псима који су у ствари власнички пси препуштени сами себи. Донели смо одлуку да ће бити бесплатно чиповање и обележавање тих паса, а такође и бесплатна стерилизација, а уз стерилизацију и вакцинисање против беснила и чишћење против паразита. Обавеза свих власника паса јесте да пас мора да буде обележен и вакцинисан, а у наредном периоду вршиће се контрола надлежних инспекција да ли су власнички пси обележени”, рекао је Марко Стојановић, председник СО Књажевац.
▫️Невладине организације, као и Удружења за заштиту животиња спроводе многе активности како би удомили псе, међутим, то није довољно. Обавезна стерилизација, регистрација, обележавање и чиповање свих паса на територији општине Књажевац биће спроведени у наредном периоду.

Оставите коментар

Морате бити пријављенида бисте оставили коментар

©2024 Основна школа "Димитрије Тодоровић Каплар" Књажевац