Читалићи 2022

Постављено: 3 јуна, 2022 by oskaplar Без коментара
Tоком прошлог викенда ( 28 – 29. 5.2022.) у Алексинцу је одржана 10. Међународна смотра читалаштва „Читалићи 2022ˮ.
Ученици наше школе такмичили су се у категоријима „Кликераши“, „Креативци“ и „Гласници“.
На републичком нивоу, у категорији „Кликераши“, такмичили су се Вељко Вељковић 4/3 (ментор: Бранкица Илијић) и Ива Милутиновић 6/3 (ментор: Ана Бојковић).
На републичком нивоу, у категорији „Креативци“ такмичили су се следећи ученици: Ева Вељковић ¼, која је освојила прво место (ментор: Мирјана Радовановић) , Мина Михајловић 3/2 – похвала (ментор: Гордана Јаневска) и Ирина Ранђеловић 4/3 – похвала (ментор: Бранкица Илијић).
Са својим учитељицама и наставницом, ученици су се на међународном нивоу такмичили у категорији „Гласници“ освојивши прво место.
У току манифестације одржан је и ревијални маскенбал на коме су деца прошетала маскирана у књижевне јунаке. Мина Михајловић 3/2 (ментор: Гордана Јаневска) са костимом виле Росе и Ирина Ранђеловић 4/3 (ментор: Бранкица Илијић) са костимом Мир Јам су биле запажене и међу мноштво деце изабране као победнице. За свој наступ и маску награђене књигом.
Гости Земље Читалића, који су се први пут нашли међу њима били су Јасминка Петровић, Бојан Љубеновић и Елизабета Георгијев, а после именованих дугогодишњих пријатеља овог пројекта Виолете Јовић, Власте Ценића, Гоце Тимотијевић, Милоја Радовића, Љиље Крстић и Светлане Биорац Матић, Душан Поп Ђурђев се придружио тиму.
Дружење је настављено пројекцијом филма „Лето кад сам научила да летим”, који је снимљен по роману Јасминке Петровић, што је поклон Удружења „Читалићи” гостима. Истовремено, координатори школских тимова имали су састанак са ауторкама пројекта „Читалићи”.
Дан је завршен свечаном доделом најуспешнијим учесницима овогодишње смотре на Великој сцени Дома културе, где су награде уручивали познати песници.
У недељу, другог дана манифестације, у Основној школи „Вожд Карађорђе” одржана је Конференција „Читалићи у години јубилеја” којој је присуствовао велики број наставника, учитеља, библиотекара, писаца. Ова конференција је акредитована од стране Завода за унапређење образовања и васпитања (ЗУОВ).
Док је трајала конференција, децу су забављали писци на сцени Дома културе.
Честитамо ученицима и њиховим менторима на постигнутим успесима.

[nggallery id=542]

Оставите коментар

Морате бити пријављенида бисте оставили коментар

©2024 Основна школа "Димитрије Тодоровић Каплар" Књажевац