eTwinning пројекти школске 2023/24

Постављено: 29 децембра, 2023 by oskaplar Без коментара

Наш 1/2 разред са учитељицом Горданом Јаневском  креће малим, али сигурним корацима у пројектни рад на еТwinningu. У 2023.години  започели су  два eTwinning пројекта.

I ПРОЈЕКАТ

TwinBus

Главни циљеви пројекта  TwinBus-а  су промовисање међукултуралног учења, подстицање глобалног грађанства,  подстицање креативности и критичког мишљења међу основцима. Кроз онлајн сарадњу, ученици ће се укључити у различите активности као што су виртуелни излети, заједнички истраживачки пројекти и културна размена.

Активности којима су се бавили ученици у првом полугодишту су: представљање, израда пасоша, креирање лого-а, заједничка Netiquette игра, учествовање  у писању  стиха за песму  у акростиху, бојење  делова  календара за 2024.годину, састављње и играње игрица са тематиком прославе Нове године, писање занимљивих  чињеница о прослави Нове године.

Ученици кажу: „Хвала школском Тиму  који је наш рад из Пројекта одабрао да краси школски календар за 2024. годину.“

На родитељском састанку уочи Нове године родитељима су представљене активности из пројекта.

II ПРОЈЕКАТ

,,Well-being with polka dots“ ,,Добробит са тачкицама

У овом јединственом пројекту, циљ  је да уткамо живописне шаре тачкица у тканину нашег учења и свакодневног живота, стварајући таписерију радости, креативности и позитивне енергије.

Током пројекта  створићемо  заједницу у којој свака тачка не означава само знак на папиру, већ симбол раста, јединства и благостања.

Помоћу тачкица створили смо „Зимску бајку“ и портрете..  Направили честитке са тачкицама. Претпразнично расположење обележили смо на родитељском састанку уочи Нове године. Сви смо били обучени у црвену боју,  ентеријер учионице био је у стилу Јајоји Кусаме. Свака наша тачка прича занимљиву причу.

Поред родитеља прослави су се прикључили и ученици V/2 (бивши ученици наше учитељице).

Оставите коментар

Морате бити пријављенида бисте оставили коментар

©2024 Основна школа "Димитрије Тодоровић Каплар" Књажевац