Дан безбедног интернета

Постављено: 20 априла, 2022 by oskaplar Без коментара

Ученици 3/2 разреда наше ове школске године учествовали су у еТвиннинг пројекту Дан безбедног интернета 2022. Он је наследник прошлогодишњег истоименог пројекта. Реч је о међународном пројекту који је окупио 93 пројектна партнера. Пројекат има неколико важних циљева: студенти су сарађивали у онлајн окружењу, пронашли и проценили информације, формулисали интернет претрагу како би избегли нежељени садржај, идентификовали и разликовали дезинформације и лажне вести и идентификовали врсте електронског насиља.

Радни процес је трајао од децембра 2021. године до краја марта 2022. Главни део пројекта се одвијао у фебруару када обележавамо Дан безбедног интернета. Пројектни партнери заједно на различите начине прославили су  Дан безбедног интернета и приказали га осталим пројектним партнерима на видео конференцијама и представили све своје активности у заједничком Твинспацеу пројекта. Финални производи су настали у пројекту као резултат блиске сарадње пројектних партнера, па је важно поменути колаборативни квиз, креирање заједничког лога пројекта, пројектне видео снимке настале током активности на часовима партнера на пројекту. На самом крају пројекта спроведена је евалуација и резултати заједничке евалуације презентовани су на заједничком Твинспаце-у.

Трећаци су били активни учесници под вођством своје учитељице и спремни су да се радују наредној школској години и наставку пројекта.

Учитељица Гордана Јаневска

[nggallery id=538]

Оставите коментар

Морате бити пријављенида бисте оставили коментар

©2024 Основна школа "Димитрије Тодоровић Каплар" Књажевац