Добробит са тачкицама

Постављено: 16 јуна, 2024 by oskaplar Без коментара

На крају школске године ученици 1/2 разреда са учитељицом Горданом Јаневском су успешно завршили еТwinning пројекат  „Добробит са тачкицама.“

Активности спроведене у другом полугодишту:

Мој град -март

Ученици су свој град представили тако што је сваки ученик  радио један до два дела града које  је украсио тачкицама. На крају смо све делове сложили у једну композицију.

У поруци „Књажевац – Где су пријатељи“, ученици позивају све људе света да дођу и упознају прелеп град на истоку Србије. Толико је леп да су му туристи дали име „Српска Венеција.“

Ускрс – април/мај

Како видим најрадоснији празник – Ускрс?

Наша машта са тачкама у свету празничног расположења дала нам је лепоту уметничког стваралаштва.

Прво смо направили наочаре у облику јајета које смо украсили тачкама. Гледајући кроз њих, покушали смо да на јединствен и маштовит начин фарбамо јаја тачкама. Користили смо мешовите технике.

Родитељи су видели изложбу и били одушевљени!

Били смо задовољни и поносни на свој рад.

Онлине дружење

У мају (16.5.2024.) на видео конференцији дружили смо се са учитељицом Бранком и њеним ученицима. Ученици су изнели утиске о пројекту и одговарали на питања која су повезана са темом. Допала су нам се размишљања ученика из Хрватске.

Видео конференција са учитељицом Иреном и другарима из Сремских Карловаца одржана је 13. 6. 2024. године. Ученици су приказали једни другима урађене радове, одабрали најлепшу активност и разменили утиске о пројекту.

Честитке

Пројектним партнерима смо упутили честитке поводом Нове године, Дана школе и завршетка школске године.

Оставите коментар

Морате бити пријављенида бисте оставили коментар

©2024 Основна школа "Димитрије Тодоровић Каплар" Књажевац