Завршни испит 2017.

Постављено: 13 јуна, 2017 by oskaplar Без коментара

Завршни испит у основном образовању и васпитању за школску 2016/2017. годину одржаће се у среду, четвртак и петак 14, 15. и 16. јуна. Ученици осмог разреда тест из матерњег језика полажу у среду, 14. јуна, тест из математике у четвртак 15. јуна, а комбиновани тест у петак 16. јуна. Почетак израде теста је у 9:00 часова за сва три дана полагања завршног испита и трајаће по 120 минута, до 11:00 часова. На завршни испит морају да изађу сви ученици осмих разреда.
Сва три теста бодују се са највише 10 бодова. На завршном испиту, ученик може да оствари за три теста максимално 30 бодова. На завршном испиту сви тестови садржаће потпуно непознате задатаке у односу на задатаке из збирки за припрему. Ученици осмих разреда у средње школе ће конкурисати са бодовима сакупљеним на основу успеха у последња три разреда основне школе са највише 70 бодова.
Прелиминарни резултати завршног испита биће објављени 18. јуна до 8 часова, а коначни 23. јуна до 8 часова. Предаја попуњене листе жеља је 24. јуна у 8 часова. Распоред ученика по средњим школама биће објављен 3. јула, док је први круг уписа у средње школе планиран за 4. и 5. јул.
Обавезе ученика за сва три дана тестирања 14, 15. и 16. јуна су следеће:
– Долазак ученика у школу НАЈКАСНИЈЕ до 8:15 часова;
– По доласку ОБАВЕЗНО се јављају одељенском старешини;
– Препоручује се ученицима да са собом понесу флашицу воде;
– За среду потребно је понети: ОВЕРЕНУ ЂАЧКУ КЊИЖИЦУ СА ФОТОГРАФИЈОМ, графитну оловку, гумицу за брисање и плаву хемијску оловку;
– За четвртак потребно је понети: ОВЕРЕНУ ЂАЧКУ КЊИЖИЦУ СА ФОТОГРАФИЈОМ, графитну оловку, гумицу за брисање, плаву хемијску оловку и прибор за цртање (троугао, лењир и шестар);
– За петак потребно је понети: ОВЕРЕНУ ЂАЧКУ КЊИЖИЦУ СА ФОТОГРАФИЈОМ, графитну оловку, гумицу за брисање и плаву хемијску оловку.

Оставите коментар

Морате бити пријављенида бисте оставили коментар

©2024 Основна школа "Димитрије Тодоровић Каплар" Књажевац