Књижевни конкурс ,,Андрићу у част“

Постављено: 26 фебруара, 2018 by oskaplar Без коментара

Сташа Виденовић 3/4 и Дина Ахмети 3/4 добиле су похвале жирија за прозни односно поетски текст на 26. Светосавском књижевном конкурсу ,,Андрићу у част“, народне библиотеке ,,Његош“ Књажевац. Тема овогодишњег конкурса била је ,,Ситнице ми боје живот“.

Ситнице ми боје живот

Права је срећа одрастати у мојој породици.Она је мала, али људи који је чине су пуни љубави и среће која ме пкружује. Тако и другарице које су поред мене чине ме насмејаном и расположеном.

Понекад седим у мојој соби, у мом малом кутку и размишљам о стварима које су ми се десиле, које су ме усрећиле, растужиле, па и расплакале. Док тако размишљам , на вратима моје собе угледам мени најдраже лице, моју маму. Она је моја најбоља другарица и највећи критичар. Ја знам да је мама увек ту за мене и када је понекад љута, да је то са неким разлогом. Пре свега, ту је љубав коју ми пружа свакодневно и ситнице којима може да ме изненади и веома усрећи. Док седим тако у својој соби и размишљам шта ме све усрећује, узмем својувелику кутију у којој се налазе моји мали поклони, мени врло драги. Тако ме сваки цртеж, играчка, порука на папирићу, подсете на драге особе од којих сам их добила. Чувам их јер су ми их поклонилемоје другарице и мени важни људи. Враћам све у моју кутију и затварам, јер кад будем нерасположена довољно ми је да је отворим и да као магична кутија мени врати осмех и радост.

Мени не требају скупоцене играчкекада сам тужна да би ме развеселиле. Ту је моја породица и моја кутија са мени драгим ситницама које мој живот боје у најлепше дугине боје.

Сташа Виденовић ¾

Ситнице чине живот

Једна ситница је као највећи успех у животу.

Једна тајна је као пријатељски рад.

Цвет је мала ситница која улепшава наш крај.

Сунце је ситница која нас греје.

Киша је ситница која нам помаже у башти.

Осмех је ситница која нас чини лепшим.

Књига је ситница која нас чини паметнијим.

Одећа је ситница која нас улепшава.

Кисеоник је ситница која нам даје да дишемо.

А дру није ситница, то је особа којој можеш све да кажеш.

Дина Ахмети 3/4

Оставите коментар

Морате бити пријављенида бисте оставили коментар

©2024 Основна школа "Димитрије Тодоровић Каплар" Књажевац