Обука за израду/цртање победничких графита

Постављено: 10 октобра, 2021 by oskaplar Без коментара

У ОШ “Димитрије Тодоровић – Kаплар“ одржана је прва обука за израду/цртање победничких графита на интерном конкурсу „Графит за мој зид“. Тема је захтевала промишљање деце у какву школу желе да иду, а да, затим, своје мисли преточе у графите. Стигао је велики број сјајних радова, а заједничко им је да – сва деца желе да иду у модерну, еколошку школу, која је приступачна свима и у којој се „чује и њихов глас“, што је доказ да деца у нашој школи имају знања о дечјим правима, да их примењују и живе.
Обуку је реализовао наставник Ликовне културе Саша Трајковић, а обуци је присуствовао део награђене деце, због епидемиолошких мера.
Деца су најпре добила основне информације шта је графит, какве поруке садржи, како се раде графити , као и да препознају разлику између графита и мурала. Разлику су могли да уоче и на постојећем графиту и муралу на зидовима школе у великом дворишту.
Наредна обука је планирана ускоро, када ће деца започети израду шаблона за слова која ће се користити у текстовима графита.
Активност је реализована у оквиру пројекта „Образовање за права детета“, који у Србији реализује Ужички центар за права детета са партнерима и уз подршку Песталоци дечје фондације из Швајцарске.

[nggallery id=434]

Оставите коментар

Морате бити пријављенида бисте оставили коментар

©2024 Основна школа "Димитрије Тодоровић Каплар" Књажевац