Презентација Техничке школе

Постављено: 12 маја, 2020 by oskaplar Без коментара

Поштовани будући средњошколци,
Иако ће ваша генерација завршити основну школу у сасвим другачијим околностима од претходних, верујемо да ћете дати све од себе и потрудити се да са успехом завршите осми разред и положите завршни испит. Након тога вас очекује још један изазов – избор средње школе, можда прва у низу значајних одлука у вашем животу. Она најчешће није ни сасвим лака, ни једноставна, а да би била промишљена и права, важне су благовремене, поуздане и детаљне информације.

Да бисте изабрали школу којом ћете бити задовољни и у којој ћете успешно и лако наставити школовање, потребно је размислити о многим стварима, сагледати предности и недостатке појединих избора. Важно је знати какве су разлике између средњих школа, смерова и образовних профила, који се предмети изучавају у току школовања, како је која школа уређена и опремљена, како се у њој учи и предаје, да ли се у школи организују неке занимљиве ваннаставне активности, какве су могућности за наставак школовања и запослења… После тога је лакше попунити листу жеља.

Од одговора на ова и друга бројна питања (попут одвајања од породице, трошкова школовања у другом граду и сл.) зависи да ли ће вам будућа школа бити пријатно и инспиративно место за боравак, учење, одрастање и дружење.
У очекивању званичног Конкурса за упис у I разред средњих школа за школску 2020/21. годину, представљамо вам, за почетак, образовне профиле који су се нашли у предлогу плана уписа наше школе.
Чувајте се и будите здрави, вредни и успешни 💗🍀📕!

[nggallery id=285]

Оставите коментар

Морате бити пријављенида бисте оставили коментар

©2024 Основна школа "Димитрије Тодоровић Каплар" Књажевац