Прича о Књажевачком школском спорту

Постављено: 13 децембра, 2022 by oskaplar Без коментара

Место где су писани највећи успеси књажевачких дворанских спортова. Основна школа „Димитрије Тодоровић Каплар“ годинама је синоним за школски, али и такмичарски и рекреативни спорт у Књажевцу. „Глас спорта“ посетио је популарни „Каплар“ и разговарао са челним људима ове образовне установе.

„Добре навике не треба мењати, а сарадња са Спортским савезом општине Књажевац одувек је била на добробит целокупног књажевачког спорта, не само наше школе“, истакао је на почетку приче директор Милан Ђорђевић.

Европска недеља спорта и „Мали Храбриша“, само су неке од манифестација, које су са успехом реализоване у претходном периоду, а чији је домаћин била ОШ „Димитрије Тодоровић Каплар“.

„Европски дан школског спорта у току „Спортског изазова“ уз учешће скоро свих ученика наше школе реализован је последње недеље септембра, а све то настављено је на прави начин са неколико манифестација у току Дечије недеље“, каже Ђорђевић.

Све спортске секције у школи функционишу, а о томе колико у „Каплару“ поклањају пажњу спорту говори и чињеница да је помоћник директора дугогодишња професорка физичког васпитања Марија Ђокић.

„Нашим ученицима су на располагању сви услови за бављење школским спортом, а успеси екипа у гимнастици, где смо троструки учесници Државног такмичења, су и више него довољан доказ“, истиче професорка Ђокић, која и даље држи секције пливања и скијања, по чему је књажевачка школа препознатљива и на републичком нивоу.

Много је планова реализовано у претходном периоду, али остало је још доста тога да се уради како би инфраструктура била на завидном нивоу. У школи истичу да су планови већ направљени.

„После набавке новог котла за грејање и уређења свлачионица и лед рефлектора, сређивање трибина нам је у првом плану“ поручио је за „Глас спорта“ директор Ђорђевић и додао да се нада да ће школска сала уз велику подршку локалне самоуправе бити заиста објекат за понос свим Књажевчанима.

Више о овој теми можете прочитати на следећем чланку.

 

Оставите коментар

Морате бити пријављенида бисте оставили коментар

©2024 Основна школа "Димитрије Тодоровић Каплар" Књажевац