eTwinning пројекти школске 2021/2022. године

Постављено: 20 септембра, 2022 by oskaplar Без коментара

Школске 2021/2022.године ученици 3/2 сa учитељицом Горданом Јаневском, у оквиру наставних и ваннаставних предмета, организовали су веома успешно пројектне активности и успешно завршили рад у оквиру  4 eTwinning пројекта: Албум мога завичаја/ An album of my homeland.Ткачнице живота2 – Дан толеранције / Weavers of Life2 – Day of Tolerance, Лозинка слободних крила/ Password of Free Wings,Дан безбедног интернета/Safer Internet Day 2022.

eTwinning пројекти Албум мога завичаја и Ткачнице живота2-Дан толеранције су ауторски пројекти учитељице Гордане Јаневске и учитељице Ирене Бијелић из Сремских Карловаца.

Ова 4 пројекта су за свеукупан рад на активностима добила националне ознаке за квалитет (NQL).

Албум мога завичаја

Албум мога завичаја је пројекат који испуњава све критеријуме на високом нивоу. Одлично је осмишљен и вешто вођен у свим својим фазама. То је одличан пример сарадње између партнера. Наставници су водили рачуна о свим битним елементима: циљевима, безбедности на интернету, сарадњи, ИКТ, евалуацији. Организација и коришћење Twinspace-а је, такође, пример добре праксе. Учитељица Гордана Јаневска је радила на свим пројектним активностима, као и на активностима у којима је пренела своје знање о неким ИКТ алатима.

Пројекат Ткачнице живота

Дан толеранције је повезао велики број наставника и ученика. То је наставак добре сарадње започете претходне године. Ученици развијају свест о једнакости, инклузивности, емпатији и друштвеној одговорности. Током пројекта, остварени су циљеви неколико школских предмета и развијене кључне компетенције. Пошто у пројекту учествују млади ученици, наставници организују и контролишу сарадњу.

Пројекат Дан безбедног интернета

Овај пројекат повезује ученике неколико школа, са намером да се ученици упознају са безбедном интернет и медијском писменошћу. С обзиром на узраст ученика, комуникација је организована на прихватљив начин. Свакако је имао простора за већу интерактивност и комуникацију међу студентима на Форуму или другим каналима. Евалуација и дисеминација пројекта су веома задовољавајуће и транспарентне.

Пројекат Лозинка слободних крила

Ово је вредан пример сарадње и колаборативног рада у мешовитим међународним тимовима више земаља. Тема је заиста занимљива и добра за обраду.

Учитељица Гордана Јаневска је поносна на своје дивне ученике и многобројне партнере широм Европе који су својим креативним идејама допринели да ово буду успешни пројекти. Сада им остаје да чекају награде на нивоу Европе!

Оставите коментар

Морате бити пријављенида бисте оставили коментар

©2024 Основна школа "Димитрије Тодоровић Каплар" Књажевац